Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Buliga, în centrul unui scandal: Ieri, numită într-o funcție publică - azi, demisă

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaValentina Buliga
Valentina Buliga - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Scandal în jurul fostului deputat al PDM Valentina Buliga. După ce a fost numită în funcția de șefă a Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților din cadrul CNAMUP, Buliga a fost demisă, deoarece s-a dovedit că numirea sa a fost ilegală.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Ministerul Sănătății a venit cu precizări în privința numirii Valentinei Buliga în funcția de șefă al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților, subdiviziune a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Astfel, autoritățile din sănătate au menționat că în urma investigațiilor s-a demonstrat că Buliga s-a ales cu o funcție publică, fără a trece concursul, așa cum cere legislația.
Precizările Ministerului Sănătății vin în contextul în care luni, în spațiul public au apărut informații că Valentina Buliga a fost numită în funcție fără concurs. Ulterior, ministerul de resort a menționat că nu are nicio legătură cu numirea acesteia în funcție de conducere și că responsabil de acest lucru de fapt se face directorul CNAMUP, Boris Golovin. În context, Ministerul Sănătății a menționat că va investiga cele întâmplate și va veni cu detalii.
Astfel, după ce s-au adeverit informațiile apărute în spațiul public, conducerea Ministerului Sănătății a solicitat directorului CNAMUP, Boris Golovin, să anuleze ordinul de angajare a Valentinei Buliga.
„Ordinul respectiv a fost anulat și a fost anunțat un concurs public pentru ocuparea funcției vacante de șef al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților. Mai multe detalii despre participarea în cadrul concursului respectiv sunt prezentate pe pagina web oficială a CNAMUP”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Corespondentul Sputnik Moldova a încercat să obțină o explicație de la directorul CNAMUP, Boris Golovin, despre numirea Valentinei Buliga în această funcție, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări.
„Doamna Buliga a depus astăzi cererea de eliberare și deja s-a epuizat problema”, a declarat directorul CNAMUP, Boris Golovin.
În perioada 2009 - 2015, Valentina Buliga a deținut funcția de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Ulterior, aceasta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind în fracțiunea Partidului Democrat, tot atunci a fost și președinte al Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2019
Republica Moldova
Încă o reținere în dosarul ambulanțelor: Boris Golovin, la CNA pentru 72 de ore
În 2019, Buliga a devenit director general al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), iar în 2020 a fost numită în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).
Fluxul de știri
0