Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu: După drumeție, la împădurire

© Photo : Miroslav RotariМайя Санду на выборах президента Молдовы. Второй тур
Майя Санду на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Maia Sandu face apel către tineri să participe la plantarea copacilor în localitatea lor.
CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. După ce săptămâna trecută a acceptat provocarea unui grup de tineri de a participa la o drumeție, președinteșe Maia Sandu lansează de această dată un apel către tineri să participe la plantarea copacilor.
Șeful statului îi îndeamnă pe tineri să se alăture Campaniei naționale de înverzire a plaiului, care începe pe 13 noiembrie. Toți cei care vor să participe la acțiunile de împădurire pot afla de la primăria din localitatea lor data și locul unde se vor organiza acțiunile. Scopul campaniei este de a planta peste cinci milioane de puieți în toată țara. În prezent, doar 11% din teritoriul Republicii Moldova este acoperit cu păduri.
„Vom planta împreună, în toate regiunile țării, peste cinci milioane de puieți, contribuind astfel la regenerarea a mii de hectare de pădure. E șansa noastră de a trăi într-o țară curată, verde și dezvoltată”, menționează Maia Sandu în mesajul său.
Amintim, în weekendul trecut, președintele s-a alăturat unui grup de tineri într-o drumeție în unicul Parc Național din țară, care începe a se întinde din localitatea Donici, raionul Orhei.
„Am mers pe jos, prin pădure, din satul Donici, raionul Orhei, până în Lupa-Recea din raionul Strășeni. De-a lungul traseului am trecut pe lângă zone întregi despădurite”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Problema despăduririi în Republica Moldova a fost abordată în cadrul acestei întâlniri cu tinerii.
Fluxul de știri
0