Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden anunță că și-a îndeplinit o promisiune făcută lui Putin

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin Joe Biden
Vladimir Putin Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Președintele american Joe Biden a anunțat că și-a îndeplinit o promisiune făcută omologului său Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a spus că și-a îndeplinit promisiunea față de Vladimir Putin de a prinde hackeri în întreaga lume.
"Când m-am întâlnit cu președintele Putin în iunie, am spus clar că SUA vor lua măsuri pentru a aduce infractorii cibernetici în fața justiției. Am făcut-o astăzi", este menționat într-o declarație de la Casa Albă.
Documentul a fost publicat după ce s-a aflat că SUA au adus acuzații de fraudă cibernetică împotriva cetățeanului rus Evghenii Polianski și a ucraineanului Iaroslav Vasinski.
”Folosim toată puterea guvernului federal pentru a contracara activitatea cibernetică rău intenționată și a criminalilor, pentru a consolida apărarea în țara noastră, pentru a combate abuzul cu moneda virtuală în vederea spălării de bani și pentru a folosi cooperarea internațională în vederea perturbării ”ecosistemului” de extorcare și a luptei împotriva paradisurilor criminalilor care folosesc ransomware”, a spus Biden.
Mai sunt multe de făcut în această direcție, a spus el, dar America a făcut pași importanți pentru a consolida infrastructura extrem de necesară.
Biden a adăugat că administrația sa va continua să folosească toate instrumentele disponibile pentru a proteja americanii și interesele americane de amenințările cibernetice.
Polianin și Vasinski sunt suspectați în SUA de participare la un grup de hackeri care a fost implicat în ransomware cibernetic și a primit peste 200 de milioane de dolari în criptomonede de la victimele sale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Politică
Fără politețuri: Expert rus, despre “reproșurile” lui Biden la adresa lui Putin
Potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, membrii grupului au folosit software-ul Sodinokibi / REvil, care a pătruns în aproximativ 175 de mii de computere din întreaga lume. Ambii au fost incluși în lista de sancțiuni. Potrivit procurorului general Merrick Garland, Polianin a fost acuzat de „atacuri cibernetice în scopul extorcării”. Potrivit justiției americane, el a primit un total de 13 milioane de dolari de la victimele sale, dintre care peste șase milioane au fost confiscați.
Rusul are 28 de ani, după cum se indică în orientarea FBI, el s-ar putea afla în Barnaul.
Vasinski este suspectat de atacul cibernetic din iulie asupra firmei de IT Kaseya și a altor nouă companii americane. Ucraineanul are 22 de ani, a fost deja reținut în Polonia și urmează să fie extrădat în Statele Unite. Tânărul a fost învinuit pe 11 capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru comiterea fraudei și spălare de bani, precum și deteriorarea intenționată a computerelor.
Departamentul de Stat a spus că autoritățile americane oferă o recompensă de până la zece milioane de dolari pentru informații care vor ajuta la identificarea și localizarea liderilor grupului Sodinokibi/REvil.
Fluxul de știri
0