Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a vorbit despre „o nouă himeră” a Occidentului

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zaharova, despre Summitul pentru Democrație din SUA: Teoria nu este suficientă pentru o agendă unificatoare
Cu summitul său pentru democrație, Occidentul colectiv vrea să arate că are o anumită agendă unificatoare, dar teoria nu este suficientă pentru o agendă unificatoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Editoriale
Ucraina vrea să-i ia Rusiei cel mai important lucru
În luna august a acestui an, Casa Albă a anunțat că președintele american Joe Biden va organiza un summit virtual cu liderii democrațiilor pe tema democrației, în perioada 9-10 decembrie. Principalele subiecte de discuție la întâlnire ar trebui să fie lupta împotriva autoritarismului, corupției și protecția drepturilor omului.
"Acest summit pentru democrație este o altă himeră, care ar trebui să arate că Occidentul colectiv are un fel de agendă unificatoare constructivă. Agenda unificatoare ar trebui să aibă exemple concrete în practică, și nu doar inventii teoretice, care apoi se termină în noi scandaluri", a spus Zaharova în emisiunea „Seara de duminică cu Vladimir Solovyov” de la canalul TV „Rusia 1”.
Potrivit acesteia, în timp ce toate contradicțiile din Statele Unite ale Americii persistă, cererea SUA pentru conducerea lumii „nu a dispărut nicăieri”.
„În consecință, trebuie să oferi ceva, ceva specific, în baza căreia să poți construi o altă coaliție, așa cum a fost în Irak, Libia, Afganistan, însă s-a terminat cu eșecuri mediocre. Dar tactica funcționează, iar acum a fost o inventată nouă schemă... chiar și în SUA, chiar și în adâncurile NATO și-au dat seama că formarea unei noi coaliții militare acum nu e „comme il faut”... mă refer la un fel de mic război fatidic, o operațiune militară după ceea ce întreaga lume a văzut în Afganistan, cumva nu le vine la mână. Dar ceva global care ar putea crea un sentiment al unității acestei lumi occidentale - dimpotrivă. Și așa a fost inventat așa-numitul „summit al democrației”, în sprijinul democrației" , a explicat reprezentantul Ministerului rus de Externe.
"Ce se întâmplă cu Rusia? Rusia a propus un concept care poate și cred că va pretinde la adevărata întâietate în lume. Acel conservatorism rezonabil, care nu propune renunțarea la a merge mai departe. Presupune a merge înainte pe baza a tot ceea ce este pozitiv și eficient experiența, care a fost acumulată de omenire, de fiecare țară specifică pe propriul exemplu specific", a adăugat Zaharova.
Ea a precizat că „ideologia lumii occidentale constă în crearea de blocuri care ar fi în opoziție constantă cu cineva, ideologia țării noastre este interacțiunea pe bază de egalitate pentru a contracara amenințările”, transmite RIA Novosti.
Fluxul de știri
0