Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost viceprim-ministru, despre primele 100 de zile ale noii guvernări

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Un fost ministru al Economiei a declarat în studioul Sputnik Moldova că noua guvernare nu prea are cu ce se lăudă în primele trei luni de la preluarea mandatului.
CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. În cele aproape 100 de zile de guvernare, autoritățile de la Chișinău fac aceleași greșeli ca și guvernările anterioare. Indiferent de situația pe care o găsesc la preluarea mandatelor, guvernările ar face bine să se impună prin acțiuni concrete și nu prin critici aduse vechilor guvernări.
De această părere este fostul viceprim-ministru, ministru al economiei în Guvernul Ion Sturza, Alexandr Muravschi. În cadrul unei emisiuni în studioul Sputnik Moldova, Muravschi a precizat că lucruri bune nu prea s-au întâmplat de când a fost schimbată guvernarea.

„Actualul Guvern face aceleași greșeli. Critică pe toți cei care au fost înainte și de tot ceea ce s-a făcut. Până acum s-au făcut doar două lucruri. Pensia minimă pentru oamenii care au stagiu complet a fost ridicată până la două mii de lei. La fel, a fost soluționată problema gazului. Restul promisiunilor – nu s-a făcut nimic.”, a precizat Muravschi.

Ce ține de soluționarea problemei de asigurare cu gaze naturale, fostul ministru al Economiei este de părere că Guvernul de la Chișinău a intrat în acest joc foarte târziu, iar pentru că se cunoștea că aceasta este una din cele mai mari probleme ale țării, autoritățile trebuiau să acționeze imediat de la preluarea mandatului.
În context, Muravschi menționează că în cele aproape 100 de zile de la învestirea în funcție, guvernarea nu a întreprins pași concreți pentru realizarea programului de guvernare.
Девушка записывает показания счетчика учета газа - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Economie
Cu cât s-ar putea scumpi căldura după creșterea tarifelor la gaz – expert
Guvernul Republicii Moldova, condus de fostul ministru al Finanțelor Natalia Gavrilița, a depus jurământul la 6 august 2021. Parlamentul a aprobat candidatura noului prim-ministru și programul de activitate „Moldova vremurilor bune”.
Votul de încredere pentru noul Guvern și l-au dat 61 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul pro-prezidențial, din 94 de parlamentari prezenți.
În discursul său din ședința plenară a parlamentului, Natalia Gavrilița a anunțat patru sarcini prioritare ale guvernului: prevenirea răspândirii COVID-19, începerea reformei justiției, creșterea veniturilor populației social vulnerabile și ajustarea bugetului de stat pentru 2021.
legume - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Economie
Creștere record a prețurilor la produsele agricole în Moldova, în ianuarie-septembrie 2021
Fluxul de știri
0