Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA trebuie să întreprindă pași pentru a îmbunătăți relația cu Rusia - Zaharova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Zaharova: SUA au nevoie de măsuri practice pentru a ieși din impas în relațiile cu Rusia
CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Statele Unite trebuie să ia măsuri pentru a debloca situația care a dus în impas relațiile bilaterale cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o emisiunea la ”Rusia 1”, informează RIA novosti.
Ea a răspuns în acest fel la întrebarea dacă există șanse să fie rezolvată criza vizelor și alte probleme cu Washingtonul.
„Aceasta nu este o șansă, este o sarcină concretă cu care doamna Nuland a părăsit teritoriul Federației Ruse. <...> Dacă vor să meargă mai departe, într-un oarecare viitor al relațiilor bilaterale, normale, inclusiv pe această linie, ei trebuie să întreprindă o serie de pași practici. Pentru a debloca situația, pe care ei înșiși au dus-o în impas", a spus Zaharova.
В России отмечается День Государственного флага - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Rusia
Rusia propune SUA să renunțe la toate restricțiile reciproce impuse în ultimii ani
Anterior, Departamentul de Stat al SUA a inclus cetățeni ruși care doreau să depună cerere pentru viză americană la categoria Homeless Nationalities care literalmente se traduce ca „naționalități fără adăpost”. Potrivit unui document de pe site-ul serviciului diplomatic american, solicitanții „fără adăpost” sunt cetățenii acelor țări în care Statele Unite nu au o misiune consulară sau situația politică este atât de instabilă încât nu le permite diplomaților americani să ia în considerare cereri de viză. Astfel de solicitanți sunt repartizați la consulatul uneia sau mai multor țări învecinate. În total, zece state au fost incluse în listă, inclusiv Somalia, Venezuela, Siria și Iran. Departamentul de Stat preciza că rușii pot solicita viza americană la Varșovia.
De la mijlocul lunii mai, Ambasada SUA la Moscova a suspendat toate serviciile de vize non-diplomatice non-migraționale, legând acest lucru de o decizie a autorităților ruse de a interzice angajarea de personal local și străin. Acordarea de servicii consulare de către diplomații americani la consulatele din Ekaterinburg și Vladivostok a fost, de asemenea, suspendată.
Fluxul de știri
0