Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi recuperate orele ratate din cauza vacanței prelungite

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
În municipiul Chișinău, recuperarea orelor la școală în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă se va face în zilele de sâmbătă.
CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Elevii din municipiul Chișinău vor merge la școală și în zilele de sîmbătă. Asta pentru a recupera orele ratate din cauza prelungiri vacanței de toamnă.
“Ministerul Educației a decis ca recuperarea orelor să fie efectuată până la finele anului școlar 2021/2022. Cei mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ din municipiu au declarat că vor recupera aceste ore în zilele de sâmbătă ”, a spus Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport municipiului CHișinău, Andrei Păvăloi.
Primarul Ion Ceban a precizat în cadrul ședinței serviciilor municipale că a solicitat responsabililor să fie precauți și să monitorizeze respectarea normelor anticovid. Mai mult, Ceban spune că Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu au mai venit cu o explicaţie clară din ce cauză copiii au lipsit o săptămână de la şcoală, „fapt ce ne face să deducem că principala cauză a fost situaţia neclară privind asigurarea acestora cu agent termic”.
„Așadar, am cerut ca în grădinițe și școli să fie cald și să nu se economisească pe sănătatea copiilor, din cauza anunțului făcut în presa de unii specialiști că va fi scumpit prețul la gaz. În clase copii trebuie să se simtă confortabil, să poată lucra eficient şi să nu stea cu mănuși și cușme pe cap. Totuşi, sunt indignat de faptul că elevii vor fi nevoiţi acum să recupereze lecţiile pierdute săptămâna trecută”, a mai spus Ion Ceban.
În contextul în care copii vor avea un program prelungit, primarul Capitalei a propus ”ca cei de la guvernare, în semn de solidaritate, să rămână peste program, la fel ca și copiii”.
elev - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Societate
Elevii revin la școală: Vacanța de toamnă a luat sfârșit
În acest an, vacanța de toamnă a fost prelungită cu o săptămână din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19.

Vacanța de toamnă 2021 a fost prelungită cu încă 7 zile

De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta a fost prelungită până pe 7 noiembrie pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate sub cod roșu de alertă.

Părinții, nemulțumiți de decizia autorităților de a prelungi vacanța de toamnă

Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de această decizie a autorităților. Ei spuneau că sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă atât timp cât ei se află la lucru. Circa o mie de părinți au adresat și o scrisoare Guvernului în care s-au arătat indignați de decizia de a prelungi vacanța elevilor.
Ministerul Educației și Cercetării a venit cu un răspuns în care reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Astfel, în conformitate cu datele prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în perioada 01-07 noiembrie, 422 de instituții de învățământ au vacanța prelungită.
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Educație
Vacanța de iarnă 2021 în Moldova: Când începe - structura anului școlar
Fluxul de știri
0