Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Probleme la granița dintre Polonia și Belarus

© REUTERS / Kacper PempelМигранты в окружении пограничников и полицейских после того, как они пересекли белорусско-польскую границу, Хайновка, Польша
Мигранты в окружении пограничников и полицейских после того, как они пересекли белорусско-польскую границу, Хайновка, Польша - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Polonia avertizează că sute de migranți se îndreaptă spre frontiera externă a UE, arătând filmări din care se vede numărul migranților
BRUXELLES, 8 nov– Sputnik, Daniela Porovăț. Polonia a avertizat astăzi că sute de migranţi se îndreaptă către frontiera poloneză, frontiera externă de est a Uniunii Europene (UE), dinspre Belarus.
„Informaţii foate îngrijorătoare de la frontieră. Un grup de migranţi s-a adunat în Belarus, în apropiere de frontiera cu Polonia. Ei se îndrepată către frontiera Republicii Polonia. Ei vor încerca să intre în Polonia în masă”, a anunţat într-o postare pe Twitter un purtător de cuvânt al ministrului care coordonează serviciile speciale, Stanislaw Zaryn, postând înregistrări video în care apar sute de migranţi în Belarus.
Adjunctul ministrului de Interne Maciej Wasik a transmis de altfel că serviciile poloneze sunt pregătite de orice eventualitate.
Grăniceri belaruşi au confirmat într-un comunicat că, „în acest moment, un grup mare de refugiaţi, cu bunuri personale, se deplasează de-a lungul autostrăzii către frontiera cu Polonia”.
Cel puţin zece migranţi au murit, până în prezent, în regiune – dintre care şapte de partea poloneză a frontierei, potrivit cotidianului polonez Gazeta Wyborcza.
Polonia a trimis mi de militari la frontieră, a decretat starea de urgenţă la nivel local, a ridicat un gard de sârmă ghimpată şi a aprobat construirea unui zid împotriva migranţilor.
Fluxul de știri
0