Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ghințburg: Care este nivelul optim de anticorpi pentru protecția împotriva COVID-19

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Oamenii de știință au efectuat studii ample cu participarea a mai bine de patru mii de oameni.
CHIŞINĂU, 8 nov - Sputnik. Un studiu științific realizat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie din Rusia Gamaleia a demonstrat că pentru o protecție completă împotriva tulpinii „delta” a COVID-19, nivelul de anticorpi din organism trebuie să fie de cel puțin 300 de unități, transmite RIA Novosti. Datele au fost prezentate de șeful centrului, Alexandr Ghințburg.
"Centrul Gamaleia a efectuat propriile cercetări împreună cu Departamentul Sănătate al orașului Moscova. În acest studiu au fost implicați 4.000 de moscoviți. Am descoperit că 300 de anticorpi (unități internaționale) protejează complet împotriva ”deltei", a spus Ghințburg.
„Dacă aveți 500 de unități sau mai mult, atunci aceasta este ideal pentru protecție împotriva infecției cu COVID-19”, a precizat el.
laborator, test coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Coronavirus
Autoritățile din Israel, despre mutația Delta depistată la copilul întors din Moldova

Tulpina delta

Potrivit OMS, tulpina indiană a coronavirusului ("delta"), denumită B.1.617, a fost identificată în această țară în octombrie 2020.
Tulpina se caracterizează printr-o perioadă scurtă de incubație și o presiune sporită asupra organismului uman. În afară de aceasta, tulpina are o perioadă prelungită de eliminare din organism, ceea ce face dificilă stabilirea de către medici a faptului vindecării.
Principalele simptome sunt durerile de cap, eliminările nazale, durerea în gât, febra puternică. Totodată, de regulă simțul olfactiv nu dispare și nu se atestă tusea. De asemenea, potrivit experților, pentru aceasta sunt caracteristice durerile abdominale, voma, precum și eliminările nazale abundente - ca și în cazul rinovirusului. Sunt posibile stările de oboseală rapidă și stările depresive.
Tulpina delta s-a răspândit rapid în întreaga lume și a devenit dominantă. Peste 150 de țări prezintă o prezență de aproape 100% a acestei tulpini.
În Moldova, primele cazuri ale tulpinii delta de coronavirus au fost confirmate oficial pe 23 iulie 2021. Potrivit Ministerului Sănătății, din 15 probe prelevate în Moldova, în 12 cazuri virologii germani au confirmat prezența tulpinii delta.
Fluxul de știri
0