Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție călători: Un punct de trecere a frontierei este închis

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Serviciul Vamal informează despre sistarea activității unui punct de trecere a frontierei de stat.
CHIȘINĂU, 8 nov - Sputnik. Trecerea frontierei de stat prin punctul de trecere Cahul-Oancea va fi imposibilă astăzi, 8 noiembrie, timp de două ore. Serviciul Vamal anunță că punctul de trecere își va sista activitatea în intervalul de timp 10:00-12:00 din cauza deconectării energiei electrice și a generatorului. acțiunea are loc în contextul unor lucrări de reparație.
„Prin urmare în acest interval de timp, va fi sistată activitatea postului vamal. În aceste condiții, îndemnăm călătorii care și-au planificat traversarea frontierei prin punctul de trecere Cahul-Oancea să opteze pentru un alt punct de trecere din apropiere”, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.
Amintim, se mențin aceleași măsuri privind controlul infecției de tip Covid-19, la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Moldova, conform Hotărârii CNESP din 22 septembrie.
Traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova se permite fără restricții în una din următoarele condiții:
prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport proprii. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.
prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, prezentat în una din limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației.
Fluxul de știri
0