Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost ministru: Ucraina riscă să intre în faliment în scurt timp

© Sputnik / Alexandr DemyanchukHrivnă
Hrivnă - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Ucraina riscă să ajungă în faliment din cauza creșterii prețurilor la gaze. Peste 91 la sută din întreprinderi nu-și pot permite achitarea combustibilului, susține un fost ministru al Economiei.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Din cauza prețurilor mari la gaz, 91 la sută din întreprinderile ucrainene nu sunt în stare să-și continue activitatea și în curând vor falimenta, a declarat la postul de televiziune Newsone fostul ministru al Economiei Victor Suslov.
Potrivit fostului demnitar, acestea vor primi facturi imense pentru combustibil 30-35 mii de hrivne pentru o mie de metri cubi (992-1157 euro n.r.), ceea ce pentru 91 la sută dintre întreprinderi este prea scump.

“Probabil, multe întreprinderi își vor suspenda activitatea și se vor declara în faliment”, a avertizat Suslov.

Potrivit lui, falimentul companiilor va reduce veniturile la buget, va determina creșterea șomajului și va spori tensiunile sociale, iar autoritățile vor fi nevoite să ofere ajutoare celor care și-au pierdut locul de muncă.
Aleksei Pușkov - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Moldova și Rusia
Pușkov a criticat declarațiile Moldovei privind contractul cu Gazprom
În această toamnă, în Ucraina s-a creat un deficit de resurse energetice, necesare în special pentru producția energiei electrice. Acest lucru este legat de creșterea prețurilor la gaze, deficitul de cărbune, motiv pentru care și-au suspendat activitatea termocentralele.
Fostul secretar al Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, fostul ministru al Finanțelor Aleksandr Daniliuk, a declarat că autoritățile se pregătesc de întreruperi ale curentului electric în țară.
Fluxul de știri
0