Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune mai puțin obișnuită: Un hoț a fost prins de Conan, patrupedul IGPF

© Photo : IGPFConan, patrupedul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1
Conan, patrupedul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Un hoț a fost prins în satul Purcari de către patrupedul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Conan, patrupedul Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, a prins un hoț ”pe urme fierbinți”. Totul s-a întâmplat în satul Purcari din raionul Ștefan Vodă.
”Din informațiile preliminare, în magazinul alimentar din localitate au fost sustrase mai multe bunuri. Pentru a depista persoanele implicate, angajații IP Ștefan Vodă au solicitat ajutorul echipei canine a Poliției de Frontieră. La fața locului, câinele de serviciu Conan a luat urma care ducea spre gospodăria unui localnic. Locația se afla la aproximativ 800 metri de locul faptei”, este menționat în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.
În iunie 2020, Conan a ajutat grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora să-l rețină pe un individ care a încercat să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că își dorea să ajungă la concubina sa în Ucraina, dar pentru că nu avea acte de identitate valabile, a decis să treacă frontiera ilegal.
Patrupedul Conan este cunoscut ca unul din cei mai buni patrupezi ai Poliției de Frontieră, specializat pe „urme”. Patrupedul este un belgian malinois și are doar doi ani și patru luni.
Împreună cu chinologul Andrei formează o echipă puternică și iscusită, reușind multe descoperiri să înregistreze în parcursul lor de activitate. Cei doi coechipieri sunt nu doar colegi, dar și buni prieteni. Mult timp îl petrec împreună, atât la serviciu cât și acasă.
Служебная собака - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2020
Societate
A vrut să intre ilegal în Ucraina ca să-și vadă iubita, dar un câine i-a stricat planurile
Fluxul de știri
0