Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Atentat cu drona asupra premierului irakian

© AFP 2024 / HANDOUT / IRAQI PRIME MINISTER'S PRESS OFFICEReședința premierului irakian Mustafa al-Kazemi după atentatul cu dronă
Reședința premierului irakian Mustafa al-Kazemi după atentatul cu dronă - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Abonare
Prim-ministrul irakian al-Kazemi a fost ținta unui atac cu dronă.
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. O rachetă a lovit reședința premierului irakian Mustafa al-Kazemi, transmite Agenția France-Presse, citând surse din structurile de securitate, comunică RIA Novosti.
Postul TV Al Arabiya a informat inițial că al-Kazemi a fost rănit și transportat la spital, dar structurile de securitate irakiene au comunicat că premierul nu a avut de suferit.
"A fost făcută o tentativă eșuată de asasinare a prim-ministrului <...> cu ajutorul unei drone. Forțele de securitate au luat măsurile necesare", este precizat într-un comunicat citat de agenția de presă INA.
Ulterior, însuși al-Kazemi a confirmat pe Twitter că este bine.
Zece persoane din cadrul serviciului de pază au fost rănite în atacul cu dronă asupra reședinței prim-ministrului Irakului, a informat postul TV Al-Hadath.
Potrivit Al Arabiya, în regiunea Zonei Verzi, unde se află Ambasada SUA și alte misiuni diplomatice, în timpul atacului „a avut loc un schimb intens de focuri”. Drona a fost interceptată.
Departamentul de Stat al SUA a condamnat atacul asupra reședinței lui al-Kazemi.
Situația în Irak s-a acutizat după alegerile parlamentare anticipate din 10 octombrie. Potrivit datelor preliminare, a câștigat blocul influentului politician șiit Muqtada al-Sadr, care a obținut 73 de locuri în parlamentul de 329 de locuri. El este urmat de blocul ”Takaddum” condus de președintele Parlamentului Muhammad al-Halbusi (38 de locuri) și blocul ”Statul Dreptului” condus de fostul prim-ministru Nuri al-Maliki (37 de locuri).
Fluxul de știri
0