Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Comuniștilor și-ar putea schimba liderul în zilele apropiate

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Abonare
Duminica aceasta, Partidul Comuniștilor din Moldova și-ar putea schimba președintele.
CHIŞINĂU, 6 nov - Sputnik. Duminică, 7 noiembrie, va avea loc Congresul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova la care este așteptat să fie ales un nou șef al formațiunii. În 2021, liderul partidului, Vladimir Voronin, și-a anunțat în repetate rânduri intenția de a părăsi postul de președinte al PCRM.
Astfel, în septembrie 2021, el a declarat în studioului radio Sputnik Moldova că nu mai are de gând să pretindă la funcția de șef al PCRM.
„A fi în fruntea partidului timp de 30 de ani, de la momentul înființării, este o mare povară. Din 1998, am devenit partid parlamentar. Apoi am fost la putere, de două ori am deținut funcția de președinte. Toate acestea le voi prezenta pentru a-i convinge pe delegații congresului că este timpul să-mi prezint in fel de demisie onorabilă”, a declarat Voronin.
Ex-președinte a menționat că nu are de gând să se pensioneze și să nu se mai ocupe de treburile partidului.
De asemenea, Voronin a refuzat să numească candidați pentru funcția de viitor președinte al partidului. Congresul PCRM va avea loc pe 7 noiembrie la Palatul Republicii.
Fluxul de știri
0