Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 50 de observatori naționali, acreditați de CEC la alegerile locale din 21 noiembrie

© Sputnik / Mihai Carausalegeri
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Abonare
CEC a acreditat încă 50 de observatori naționali pentru alegerile locale din 21 noiembrie.
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Încă 50 de observatori naționali au fost acreditați de Comisia Electorală Centrală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie. Este vorba despre 47 observatori din partea Asociației obștești „Promo-LEX” și trei de la Asociația obștească „Asociația pentru siguranța urbană și mediere”.
Astfel, numărul total de observatori naționali acreditați pentru scrutinul local a ajuns la 72.
De menționat că termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică până în data de 13 noiembrie.
Potrivit deciziei CNESP din 26 octombrie, persoanele care au simptome de COVID-19 sau ale unei infecții respiratorii acute nu vor fi primite în secțiile de vot până la ora 15:00, dar vor fi înscrise în listă pentru a putea vota la domiciliu.
După ora 15:00 însă aceste persoane vor putea vota la secțiile de votare, în locuri special amenajate, deoarece după această oră nu vor mai fi primite solicitări la urna mobilă.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Cum se vor desfășura alegerile locale noi din 21 noiembrie: Hotărârea CNESP
Amintim că în data de 21 noiembrie au fost stabilite alegerile locale noi în municipiul Bălți, dar și în alte 14 localități. În Bălți au fost declanșate alegerile pe motiv că Renato Usatîi a renunțat la mandat.
Usatîi a anunțat pe 12 iulie, că pleacă din funcția de primar de Bălți, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu. Blocul său electoral „Renato Usatîi” a reușit să adune 4,10% din numărul total de voturi.
Fluxul de știri
0