Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CNN, despre scopul vizitei șefului CIA la Moscova

© AP Photo / Tom WilliamsWilliam Burns
William Burns - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Abonare
Care a fost scopul vizitei șefului CIA la Moscova, în viziunea postului CNN.
CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Directorul CIA, William Burns, s-a aflat în vizită la Moscova, pentru „a avertiza” Rusia despre inadmisibilitatea unor acțiuni împotriva Ucrainei și pentru a afla intențiile Moscovei, susține postul de televiziune CNN, cu referință la propriile surse.

“Președintele SUA, Joe Biden, l-a trimis săptămâna trecută pe directorul CIA, Burns, la Moscova pentru a avertiza Kremlinul că SUA urmăresc cu atenție concentrarea trupelor în apropierea frontierei cu Ucraina și va încerca să stabilească ce motivează acțiunile Rusiei”, transmite postul de televiziune, fără a prezenta mai multe detalii.

Potrivit CNN, după vizita la Moscova, Burns a discutat telefonic cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, pentru a “atenua tensiunile” între Kiev și Moscova.
Vizita lui Burns în Rusia, care nu fusese anunțată prealabil, a avut loc pe 2-3 noiembrie. Oficialul american s-a întâlnit la Moscova cu secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, și cu directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin. În cadrul întrevederilor s-a discutat despre relațiile ruso-americane și combaterea terorismului. Totodată, din delegația americană care a participat la cele două întâlniri a făcut parte și directorul superior pentru Rusia și Asia Centrală al Consiliului Securității Naționale al Casei Albe, Eric Green.
Vizita lui Burns a fost precedată de vizita în octombrie la Moscova a adjunctului secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, care a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe Serghei Reabkov, cu adjunctul șefului administrației prezidențial, Dmitri Kozak, precum și cu consilierul președintelui rus Iuri Ușakov. Moscova a subliniat că vizita lui Nuland a fost organizată la solicitarea părții americane.
Directorul CIA, William Burns.
 - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Rusia
Șeful CIA, în vizită la Moscova – discuții importante
Fluxul de știri
0