Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

“Chișinău - oraș verde”: Mai mulți arbori și arbuști, plantați într-un scuar din Capitală

© Photo : Facebook / Iv CebanArbori și arbuști plantați într-un scuar din sectorul Rîșcani al Capitalei
Arbori și arbuști plantați într-un scuar din sectorul Rîșcani al Capitalei - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Abonare
O acțiune de plantare a arborilor și arbuștilor a avut loc astăzi într-un scuar din Capitală.
CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Mai mulți arbori și arbuști au fost plantați astăzi în scuarul de pe strada I. Zaikin din sectorul Râșcani al Capitalei. Acțiunea are loc în cadrul campaniei de plantare a copacilor “Chișinău - oraș verde”, lansată de Primăria Chișinău.
Astfel, pe teritoriul scuarului au fost plantate astăzi specii precum sacura, iasomie, hibiscus, spirea, barbaris și multe altele.
În cadrul campaniei, municipalitatea a fost ajutată și de mai mulți agenți economici. În semn de mulțumire, participanților le-au fost înmânate diplome din partea Primăriei Chișinău pentru deschidere și contribuție la realizarea inițiativelor lansate de municipalitate.
”Adresez sincere mulțumiri tuturor pentru inițiative frumoase și implicare în a face oraşul confortabil pentru locuitori”, a scris primarul general pe pagina sa de Facebook.
În prezent, scuarul din strada I.Zaikin este în plin proces de reabilitare. Pe teritoriul scuarului sunt amenajate aleile pietonale şi spaţiul verde, este modernizat iluminatul stradal, este instalat sistemul de irigare şi mobilierul urban. Totodată, pentru prevenirea denivelărilor, în zonă a fost construit un perete de protecție.
Fluxul de știri
0