Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși s-a schimbat prețul la carburanți: ANRE a actualizat costul benzinei și motorinei

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 6 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini pe 6 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 6 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 85 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu un ban decât cel afișat pentru 5 noiembrie. Prețul la motorină scade cu doi bani și va costa 18 lei și 63 de bani.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Societate
Președintele Moldovagaz anunță cu cât ar putea crește tariful la gaz
Fluxul de știri
0