Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Minsk: Acuzațiile Varșoviei privind provocările de la frontieră sunt niște invenții

© Sputnik / Егор Еремов / Accesați arhiva multimediaGrăniceri la frontiera belarusă
Grăniceri la frontiera belarusă - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acuzațiile Varșoviei despre provocările la frontieră din partea militarilor belaruși sunt niște invenții, susțin autoritățile de la Minsk.
CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al ComitetuluiGrăniceresc de Stat al Republicii Belarus, Anton Bîcikovski, a declarat pentru agenția RIA Novosti că afirmațiile ministerului Apărării al Poloniei despre provocările părții belaruse la frontieră sunt doar invenții, nu au la bază niciun fel de dovezi, fiind îndreptate spre crearea unei imagini negative Belarusului.
Vineri, Ministerul Apărării al Poloniei a declarat că la frontieră au fost înregistrate „provocări” din direcția belarusă. Polonia a acuzat în mai multe rânduri Belarusul de diverse provocări la linia de frontieră, însă Minskul a respins aceste învinuiri.
Grăniceri polonezi - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Internațional
Polonia acuză Belarusul de noi provocări la frontieră
Joi, MAE belarus l-a convocat pe reprezentantul diplomatic al Poloniei la Minsk, Martin Wojciechowski, unde i s-a indicat „în termeni foarte duri” despre inadmisibilitatea tensionării situației la frontieră. MAI al Belarusului a precizat că răspândirea unor insinuări fără temei a devenit o normă pentru comportamentul oficialităților de la Varșovia.
“De fapt, reprezentanții Ministerului polonez al Apărării sunt niște provocatori. Declarațiile lor abundă în invenții, fără a fi prezentate niciun fel de probe. Toate aceste acțiuni sunt îndreptate spre crearea unei imagini negative Belarusului”, a declarant Bîcikovski.
Potrivit lui, “în afară de declarații, Ministerul Apărării al Poloniei, nu are nimic și nici nu poate avea”.
“Vecinii continuă să tensioneze situația la frontieră”, constată Bîcikovski.
În ultimul timp, Lituania, Letonia și Polonia raportează o creștere a numărului de imigranți nelegali reținuți la frontieră cu Belarus, acuzând Minskul de provocarea premeditată a unei crize. Minskul respinge acuzațiile.
În legătură cu această situație, președintele Poloniei a instituit stare de alertă în regiunile de la frontiera cu Belarus, în protecția graniței fiind implicate Armata și Poliția. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, menționat că Minskul nu va mai reține fluxul ilegal de imigranți spre țările UE - din cauza sancțiunilor instituite de Occident, statul “nu mai dispune de suficiente resurse”. Grănicerii au declarat în mai multe rânduri despre expulzarea imigranților din Lituania, Polonia și Letonia pe teritoriul belarus.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2021
Editoriale
NATO are o problemă: Belarus nu se predă
Fluxul de știri
0