Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Leul prinde putere în fața valutelor de referință: Cu cât s-a ieftinit euro și dolarul

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul prinde putere în fața monedelor străine. Banca Națională a Moldovei a publicat cursul valutar pentru astăzi, care va fi valabil și în weekend.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit ratele oficiale ale principalelor valute de referință pentru vineri, 5 noiembrie. Astfel, dolarul american este cotat cu 17,51 lei, euro - cu 20,22 de lei, o hrivnă ucraineană - va costa 66 de bani, un leu românesc - 4,08 lei moldovenești, iar rubla rusească va echivala cu 24 de bani.
© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 05 Noiembrie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 05 Noiembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 05 Noiembrie 2021
Conform cursului valutar BNM, dolarul a scăzut cu un ban, euro s-a ieftinit cu opt bani, leul românesc poate fi cumpărat cu doi bani mai puțin, iar rubla rusească și hrivna ucraineană își păstrează cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fluxul de știri
0