Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat PAS: Conducerea ANRE urmează să fie dată afară în foarte scurt timp

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Abonare
Un deputat PAS anunță că conducerea ANRE ar putea fi dată afară, iar instituția ar putea fi comasată.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică urmează să fie dată afară în foarte scurt timp. Anunțul a fost făcut de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din țară.
"În toiul crize gazelor cred că nu era cea mai reușită soluție să rămâi descoperit și pe regulatorul, elementul cel mai important în piața energetică. De aceea în viitorul apropiat va trebui să revedem abordarea pe această instituție", a spus Popșoi.
Potrivit deputatului, se ia în considerare comasarea instituțiilor Consiliul Concurenței cu ANRE.
"Era o idee la care încă chibzuim, de a contopi Consiliul Concurenței cu ANRE așa cum este concurența Estoniei. ANRE și Consiliul Concurenței au dat dovadă de lipsă de capacitate de a reglementa coerent, eficient și în interesul public piețele de care sunt responsabile", a mai declarat Popșoi.
Potrivit legislației, ANRE implementează politica statului privind reglementarea în sectoarele energetice, asigură reglementarea şi monitorizarea funcţionării eficiente a pieţei de energie şi desfăşurarea activităţilor în sectoarele energetice în condiţii de accesibilitate, disponibilitate, fiabilitate, continuitate, competitivitate şi transparenţă, cu respectarea normelor de calitate, de securitate şi de protecţie a mediului.
Aleksei Pușkov - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Moldova și Rusia
Pușkov a criticat declarațiile Moldovei privind contractul cu Gazprom
Fluxul de știri
0