Putin: Crimeea și Sevastopolul vor rămâne pentru totdeauna cu Rusia

© Sputnik / Сергей Ильин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Putin a menționat că țara și-a recăpătat unitatea istorică și acest lucru se simte în mod deosebit anume la Sevastopol, în Crimeea.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Crimeea va reprezenta întotdeauna atât un simbol atât al tragediei conflictului fratricid – Războiului Civil, cât și al reconcilierii și al triumfării adevărului istoric, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează RIA Novosti.
Joi, de Ziua Unității Națională, șeful statului rus a depus flori la complexul memorial din Sevastopol, dedicat încheierii Războiului Civil (1917-1922).
„Solul Crimeii, stropit de sângele ostașilor ruși, păstrează memoria și durerea acelor evenimente și va fi mereu un simbol nu doar al tragediei conflictului fratricid, dar și, ceea este deosebit de important, al reconcilierii ulterioare, al triumfării adevărului istoric și dreptății”, a declarat Putin în discursul său.
Potrivit liderului rus, Războiul Civil de după revoluția din 1917 a fost o “nouă tulburare teribilă” în istoria țării.
El a amintit că în 1920 de la țărmul rusesc plecau vapoarele cu cei care se retrăgeau în exil. “Fără dubii, majoritatea dintre ei erau patrioți ai Rusiei și aveau un sentiment sincer de dragoste față de ea, la fel ca și cei care au rămas aici pentru a construi o nouă țara și, așa cum credeau ei, o viață mai bună”, a spus președintele.
”Complexul memorial de la Sevastopol este un simbol al faptului că Rusia nu-i uită și îi iubește pe toții fiii și fiicele ei credincioase, indiferent de ce parte a baricadei s-ar fi aflat cândva”, a declarat șeful statului.
Șeful statului a menționat că țara și-a recăpătat unitatea istorică și acest lucru se simte în mod deosebit anume la Sevastopol, în Crimeea.
“Ele sunt pentru totdeauna cu Rusia, pentru că asta este voința suverană, liberă și neînduplecată a oamenilor, a întregului nostru popor”, a subliniat Putin.
Fluxul de știri
0