Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi prețuri la combustibil: Plafonul stabilit de ANRE

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Pentru vineri, 5 noiembrie, ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini mâine.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Se ieftinesc carburanții - plafonul stabilit de ANRE

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 86 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu doi bani decât cel afișat pentru 4 noiembrie. Prețul la motorină scade cu cinci bani și va fi de 18,65 lei.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Economie
De ce cresc prețurile la carburanți și la produse alimentare: Explicația expertului
Fluxul de știri
0