Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Schimbările climatice reprezintă una din marile provocări ale prezentului - VIDEO

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Maia Sandu a adresat un mesaj video participanților la evenimentul virtual la nivel înalt al PNUD.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ca și liderii multor alte state, a înregistrat un mesaj video participanților la Conferința ONU privind Schimbările Climatice de la Glasgow.
Conferința COP 26 de la Glasgow are loc în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie. În cadrul evenimentului, membrii delegațiilor din aproape 200 de țări discută despre combaterea fenomenului încălzirii globale, dar și despre renașterea naturii prin trecerea de la cărbune la energie verde. Provocările legate de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la fel se găsesc pe agenda participanților la eveniment.
În mesajul său video, Sandu a spus că schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai serioase provocări pentru Moldova și pentru întreaga comunitate mondială.
Președintele a mai spus că Republica Moldova s-a angajat să sprijine efortul global de reducere a efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70% față de nivelul anului 1990.
”Suntem pregătiți să acționăm pentru a atinge o cifră și mai ambițioasă, însă pentru a putea obține acest rezultat trebuie să acționăm împreună”, a spus șeful statului, Maia Sandu.
Conferința anuală a ONU reunește statele care au semnat Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice în 1992. În cadrul uneia dintre aceste conferințe, a fost adoptat cunoscutul Protocol de la Kyoto, care a stabilit indicatori obligatorii pentru emisiile de gaze cu efect de seră pentru 37 de țări industrializate.
Fluxul de știri
0