Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a venit în locul lui Igor Dodon în Parlament

© Sputnik / Mihai CarausЛебединский Адриан
Лебединский Адриан - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Fotoliul de deputat care a rămas liber după demisia lui Dodon va fi ocupat de un alt coleg de partid al fostului președinte.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea privind validarea mandatul noului deputat al fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCiS), Adrian Lebedinschi.
Lebedinschi a ocupat în Parlament locul fostului președinte Igor Dodon, care a renunțat anterior la mandat. Lebedinschi era următorul pe lista BCiS după acei candidați ai blocului care au acces deja în Legislativ.
Lebedinschi a mai fost deja deputat pe listele Partidului Socialiștilor, el a condus Comisia pentru cultură, știință, educație, tineret, sport și mass-media în Parlamentul de legislatura anterioară.
Anterior, el a lucrat în secția de urmărire penală a Poliției municipale Chișinău, apoi a activat în calitate de avocat.
Ex-președintele, președintele PSRM Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat pe 18 octombrie.
”Am luat decizia să mă dezic de mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Consider că pot fi mult mai eficient în alte funcții”, a declarat el atunci.
Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Editoriale
Prostie sau curaj - Dodon renunță la șefia PSRM și mandat
Fluxul de știri
0