Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: ANRE, obligată să stabilească tarife noi la gaz până la 10 noiembrie

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică trebuie să ajusteze tarifele la gazele naturale până la 10 noiembrie.
CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este obligată să aprobe până la 10 octombrie tarife noi la gaze, care vor fi aplicate în facturi de la 1 noiembrie. Comisia pentru Situații Excepționale a emis o nouă decizie prin care obligă ANRE să ajusteze prețurile, iar Moldovagaz trebuie să prezinte, cel târziu până mâine, cererea privind majorarea tarifelor la gazul natural pentru consumatorii finali.

„Moldovagaz va înainta Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, până la 5 noiembrie 2021, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public, începând cu data de 01.11.2021, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, aprobată prin Hotărârea ANRE nr. 355 din 13.08.2021”, se precizează în decizia CSE din 2 noiembrie și publicată cu puțin timp în urmă.

Potrivit deciziei, ANRE va reexamina, până la 30 noiembrie 2021, preţurile reglementate pentru gazele naturale în contextul obligaţiei de serviciu public.
Totodată, Ministerul Finanţelor va iniţia procedura de rectificare bugetară în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi o va prezenta Guvernului Republicii Moldova până la data de 11 noiembrie 2021.
Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale va iniţia procesul de analiză a legislaţiei în domeniul energetic şi va propune un set de modificări în scopul fortificării securităţii energetice a Republicii Moldova.
Pe durata stării de urgenţă, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licenţe pentru furnizarea gazelor naturale şi nu va aplica sancţiuni operatorilor de transport de gaze naturale.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2021
Economie
Gavrilița a spus cu cât ar putea crește tariful la gaz în curând
Fluxul de știri
0