Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții în dosarul certificatelor de vaccinare false: Ce au descoperit oamenii legii

© AFP 2024 / SAMEER AL-DOUMYVerificarea certificatului de vaccinare în Franța
Verificarea certificatului de vaccinare în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
Patru centre medicale au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce au apărut bănuieli că angajații de acolo eliberează certificate false de vaccinare. Astfel, la centrele medicale au avut loc descinderi.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Centrele medicale din Răuțel, Hiliuți, Mărăndeni și Pârlița, raionul Fălești, au fost supuse perchezițiilor într-o cauză penală pornită pentru confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false. Mai exact, este vorba despre dosarul certificatelor de vaccinare fictive, care sunt eliberate în lipsa persoanei care s-ar fi vaccinat.
Perchezițiile au avut loc în contextul în care tot mai multe persoane sunt identificate cu certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.
Astfel, în urma descinderilor, oamenii legii au ridicat 320 de certificate de vaccinare COVID-19, 34 de copii a buletinelor de identitate ce aparțin mai multor persoane, 12 registre de evidentă a persoanelor vaccinate, 625 de blanchete cu acord de vaccinare, trei certificate de vaccinare (fără a se vaccina persoanele de facto), înscrisuri de ciornă cu date de identitate (nume, prenume, cod personal, data, luna, anul nașterii), dar și informații în format electronic a persoanelor care s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19.
Totodată, polițiștii au depistat la unul dintre angajații tehnici cinci confirmări de vaccinare, care urmau a fi transmise medicului din cadrul Centrului medical.
Oamenii legii urmează să verifice veridicitatea documentelor ridicate. Dacă vor fi găsite abateri de la lege, atunci persoanele vinovate riscă amendă de până la 32 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității până la 200 de ore sau până la doi ani de pușcărie.
coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Coronavirus
A fost creat testul pentru determinarea unui certificat de vaccinare anti-COVID fals
În context, oamenii legii au menționat că vaccinarea fictivă denaturează starea reală a situației epidemiologice din țară și au îndemnat oamenii să se imunizeze, da și să respecte măsurile impuse de autorități.
Fluxul de știri
0