Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE a actualizat prețul carburanților: Cât costă benzina și motorina

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare cu combustibil
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 4 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina s-ar putea scumpi, iar motorina s-ar putea ieftini pe 4 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Scumpiri ale benzinei pe 4 noiembrie - plafonul ANRE

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 88 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu un ban decât cel afișat pentru 3 noiembrie. Prețul la motorină scade cu un ban și va costa 18,70 lei.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Analize și opinii
Care a fost ”asul” Moldovei în negocierile cu Gazprom - expert
Fluxul de știri
0