Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin: Rusia întreprinde măsuri energice pentru salvgardarea pădurilor

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia întreprinde măsuri energice pentru salvgardarea pădurilor sale, care reprezintă 20 la sută din masivele de păduri din lume, a declarat Putin.
CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Rusia întreprinde măsuri energice pentru salvgardarea pădurilor sale, care reprezintă peste 20 la sută din toate masivele forestiere la nivel mondial, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un mesaj video adresat ședinței pentru administrarea gospodăriilor forestiere în cadrul summitului climatic al ONU.
“În țara noastră se află aproximativ 20 la sută din totalul masivelor forestiere. Întreprindem cele mai serioase și energice măsuri pentru protejarea lor, îmbunătățim administrarea gospodăriilor forestiere, luptăm cu defrișările ilegale și incendiile forestiere, sporim suprafața de împădurire. Sporim constant finanțarea pentru realizarea acestor obiective”, a spus Putin.
Rusia susține adoptarea proiectului de declarație comună cu privire la păduri, elaborată în cadrul summitului climatic al ONU la Glasgow, a mai declarat Putin.
“Rusia susține proiectul de declarație comună cu privire la păduri și exploatarea solului, propusă spre aprobare la ședința de astăzi. Sperăm că realizarea ei va stimula un parteneriat mai strâns între toate statele interesate de salvgardarea pădurilor”, a menționat Putin.
În opinia lui, acest lucru va contribui la atingerea obiectivelor acordului de la Paris cu privire la diminuarea cantității de dioxid de carbon în atmosferă.
Fluxul de știri
0