Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalos: Terci cu viermi la o grădiniță din Capitală - Reacția primarului

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediagrădiniță alimente
grădiniță alimente - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Primarul Capitalei a solicitat direcţiei generale educaţie, tineret şi sport să întreprindă controale inopinate în toate grădinițele din municipiu, după ce într-o instituție au fost depistate corpuri străine în terciul din fulgi de ovăs preparat pentru copii.
CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Situație dezolantă într-o grădiniță din sectorul Râșcani al Capitalei. Micuții au fost la un pas de a fi hrăniți cu terci cu viermi. Despre asta a povestit primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.
Edilul-șef s-a arătat extrem de nemulțumit de acest caz și a declarat că va merge personal în instituțiile de învățământ pentru a verifica personal calitatea bucatelor preparate copiilor.

”Am lucrat foarte mult la crearea unui meniu unic, îmbunătățit pentru copiii din instituțiile de educaţie timpurie. Am reorganizat acest sistem, am eliminat agenții economici care aduceau pe masa copiilor produse alterate. DETS sectorul Râșcani a fost sesizată, în data de 27 octombrie, de către administrația unei grădinițe din Capitală, precum că în procesul preparării terciului din fulgi de ovăs au fost observate corpuri străine pe suprafața acestuia”, a comunicat Ion Ceban.

Potrivit primarului general, procesul de pregătire a terciului a fost încetat imediat și produsul nu a mai ajuns pe masa copiilor. Meniul a fost schimbat cu un alt produs de fulgi de ovăs.
De asemenea, Ceban ”a solicitat ca toți directorii de instituții să fie precauți, iar DGETS să iniţieze imediat controale inopinate, prin toate instituțiile de educaţie timpurie”.
Ala Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Podcasturi
Din iunie se schimbă meniul în grădinițele din Capitală! Ce vor mânca copiii
”Totodată, am solicitat ca juriștii, legal să vadă cum pot fi sancționați acești agenți economici, iar contractele de achiziție cu companiile de rea credinţă să fie reziliate imediat”, a comunicat Ion Ceban.
Din luna iunie a acestui an, copiii din grădinițele din Chișinău sunt hrăniți conform unui meniu nou. Acesta conține mai multe fructe și legume proaspete, terciuri, pește, carne de pui și vită.
De menționat că la elaborarea "Meniului - Model unic" au participat mai mulți directori de grădinițe, asistenți medicali, responsabili de monitorizarea alimentației copiilor, nutriționiști, tehnologi, dar și alți specialiști.
Anterior, grădinițele din fiecare sector al Capitalei aveau meniuri diferite.
Fluxul de știri
0