Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spînu: Tariful la gaz va crește în noiembrie - cât ne va costa combustibilul albastru

Andrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre rezultatul vizitei sale de la Sankt Petersburg și încheierea contractului cu Gazprom pe un termen de 5 ani.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Vicepremierul Andrei Spînu susține că este inevitabilă ajustarea tarifului la gazul natural, însă dă asigurări că Guvernul va oferi compensații consumatorilor, pentru a slăbi povara financiară. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale susține că Moldovagaz va merge peste câteva zile la Agenția Națională pentru Reglementare Energetică să ceară majorarea tarifului, dar în paralel la Guvern se vor examina măsurile de susținere a populației.
„Prețul pe care îl va plăti consumatorii se stabilește de Moldovagaz care va face solicitările către ANRE. Cu siguranță prețul va crește. Am început să plătim un preț mult mai mare. Acum suntem la un preț de 450 de dolari. Prețul ar putea să crească inclusiv din faptul că cursul valutar a crescut.

Avem angajamentul ca în următoarele zile Moldovagaz să meargă la ANRE să ceară creșterea tarifelor, iar Guvernul va veni cu un pachet de suport. Tariful va fi ajustat în luna noiembrie. Nu vreau să fac speculații. Cel mai mare preț care a fost achitat de cetățeni a fost de 6 lei și 20 de bani pentru un cub”, a spus Spînu.

Pe data de 29 octombrie, negocierile cu Gazprom s-au încheiat, iar în urma acestora contractul cu concernul rus a fost prelungit cu 5 ani. Părțile au agreat formula de preț propusă de partea moldovenească.
Fluxul de știri
0