Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina s-a scumpit din nou: ANRE a afișat noile prețuri la carburanți

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediabenzină
benzină - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 2 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina s-ar putea scumpi, iar motorina s-ar putea ieftini pe 2 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Scumpiri ale benzinei pe 2 noiembrie - plafonul ANRE

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 85 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu trei bani decât cel afișat pentru 1 noiembrie. Prețul la motorină scade cu doi bani și va costa 18,73 lei.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Moldova și Rusia
De azi avem gaz conform contractului prelungit cu Gazprom - Spînu: Sunt cu inima împăcată
Fluxul de știri
0