Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Proteste în România împotriva certificatului verde

© Inquam Photos / COSNIN_PHOTOProtest în Piața Universității din București
Protest în Piața Universității din București - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sute de persoane au protestat aseară în Piața Universității împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii. Oamenii au făcut apel la unitate și au scandat mai multe lozinci împotriva președintelui României și a șefului DSU.
BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Protestele împotriva vaccinării obligatorii și a certificatelor verzi au avut loc ieri, 30 octombrie 2021, în mai multe orașe ale României, printre care și Capitala, unde oamenii s-au adunat în Piața Universității.
Ei au făcut o așa-numită ”baricadă vie”.
Românii sunt nemulțumiți de măsurile restrictive impuse de autorități, dar, mai ales, de certificatul verde care a devenit în unele instituții obligatoriu.

Proteste în Piața Universității din București

Oamenii din Piața Universității au strigat lozinci împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, precum și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
”La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Iohannis și cu ai lui și-au găsit beleaua!”, ”Jos dictatorul!”, ”Arafat, judecat pentru statul eșuat!”, ”O dorință sinceră: România liberă!”, ”Afară, afară, cu virușii din țară!”, ”Nu cedăm, nu ne vaccinăm” sunt numai câteva din lozincile scandate de manifestanți.
De asemenea, oamenii adunați în Piața Universității au rostit, ca de fiecare dată, rugăciunea ”Tatăl nostru”. Ei au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor lui Raed Arafat, dar și a celor care, în urmă cu șase ani, și-au pierdut viața în cumplitul incendiu care a cuprins clubul Colectiv din Capitală.
Manifestanții au transmis, de asemenea, un mesaj celor din Guvern, președintelui României și membrilor Parlamentului. Aceștia au catalogat aleșii neamului drept ”trădători”.

Proteste la Cluj

Un grup mic de câteva zeci de persoane au participat la Cluj sâmbătă după-amiază, 30 octombrie, la o acțiune de protest împotriva obligativității certificatului verde, scrie foaiatransilvana.ro.
Participanții la protest au venit cu pancarte și mesaje împotriva certificatului verde și a vaccinării obligatorii.
Ei au ținut discursuri la microfon împotriva Guvernului și a vaccinării obligatorii.
”Certificatul verde dăunează grav libertății”, scria pe banner-ul de la tribuna de unde se țineau discursurile.
Protestele vor continua în Piața Universității din București și duminica viitoare, 7 noiembrie 2021, la ora 16:00.
Fluxul de știri
0