Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pregătiri pentru sezonul ploios: În Chișinău se repară scurgerile pluviale

© Sputnik / Anatolii KiriakЛивневки
Ливневки - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Abonare
Carcasele suport ale receptoarelor de captare a apei pluviale din Chișinău reprezintă riscuri de accidentări. Primăria a început recosntrucția acestora.
CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Mai mult din 50 la sută din carcasele de suport a receptoarelor de captare a apelor pluviale de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt sunt deteriorate și prezintă pericol de accidente. Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță pe pagina sa de Facebook că este necesară schimbarea integrală a acestora. Astfel, a fost dat startul lucrărilor pe tronsonul străzilor Vasile Alecsandri – Alexandr Pușkin.
Potrivit primarului, lucrările se desfășoară pe etape, întrucât acest tip de receptoare se execută doar la comandă și procesul durează în timp.
„De menționat că în cadrul lucrărilor de ridicare la cotă s-a constatat că 70% din carcasele suport ale receptoarelor de pe această stradă sunt deteriorate și prezintă riscuri de accidentări, fiind necesară schimbarea lor integrală. Recent au fost ridicate la cotă receptoarele de pe strada Ismail”, mai scrie primarul.
Totodată, acesta anunță că pe străzile Hanul Morii, Transnistriei, Meșterul Manole, Uzinelor și Liviu Rebreanu au fost montate peste 40 de grile noi, cu sistem de închidere.
Totodată, pe străzile reparate capital cum ar fi Ion Creangă și Albișoara, strada Vladimir Belinski – tronsonul Ion Pelivan – Ion Creangă, au fost înlocuite toate receptoarele cu cele de tip nou.
De la începutul anului, în oraș au fost schimbate circa 500 de grilaje noi.
Fluxul de știri
0