Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg: SUA și Japonia - speriate de cuvintele lui Putin despre prețul petrolului

© Sputnik / Евгений Биятов / Trecere la banca de fotografiiPETROL
PETROL - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bloomberg: SUA și Japonia sunt alarmate de cuvintele lui Putin despre o posibilă creștere a prețului petrolului până la 100 de dolari
Declarația președintelui rus Vladimir Putin despre posibilitatea ca prețul petrolului să urce la 100 de dolari pe baril a alarmat Statele Unite, Japonia și India, scrie Bloomberg, citat de RIA Novosti.
Potrivit autorilor articolului, după această declarație, țările consumatoare au început să exercite cea mai puternică presiune diplomatică din ultimii ani asupra OPEC+ pentru a crește extracția.
"Administrația Biden este din ce în ce mai îngrijorată de creșterea prețurilor la benzină, care au atins un maxim din ultimii șapte ani. De câteva săptămâni îndeamnă OPEC+ să producă mai mult petrol", se arată în publicație.
După cum scriu experții, Japonia a făcut un pas rar pentru ea însăși și s-a alăturat acestor apeluri. China a păstrat tăcerea până acum, dar împărtășește același punct de vedere, scrie sursa citată cu referire la surse diplomatice.
"Oficialii din Statele Unite, Japonia și India au discutat între ei în privat și, de asemenea, au contactat alți mari consumatori de petrol și țări exportatoare. Apelurile au început acum aproximativ trei săptămâni, dar s-au intensificat în ultimele zile după ce prețul a crescut la 85 de dolari un baril”, conchide publicația.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2021
Internațional
Amiral al Marinei SUA a dat aprecieri „apetitului” lui Vladimir Putin
Luni, valoarea mărcii americane WTI a crescut la peste 85 de dolari pe baril pentru prima dată din octombrie 2014, contractele futures din decembrie fiind tranzacționate la 85,03 dolari. Prețul futures din ianuarie pentru țițeiul Brent a crescut la 85,59 dolari pe baril.
Unii membri ai acordului OPEC+, conduși de Arabia Saudită, au subliniat anterior necesitatea de a fi atenți la ritmul creșterii producției de combustibil. Potrivit experților, aceste afirmații au fost cele care au cauzat creșterea prețurilor.
Din cauza scăderii cererii de petrol cauzată de pandemia de coronavirus, OPEC+ a redus extracția cu 9,7 milioane de barili pe zi din luna mai a anului trecut. Pe măsură ce situația s-a stabilizat, termenii acordului au fost ajustați. Și din august 2021, Alianța a crescut producția cu 400 de mii de barili pe zi pe lună, sperând să se retragă treptat din obligațiile sale până la sfârșitul lunii septembrie 2022.
Fluxul de știri
0