Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ne vom putea vaccina împotriva COVID-19 și la supermarket

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Autoritățile vor să intensifice ritmul de imunizare a populației, deschizând mai multe centre de vaccinare, inclusiv în supermarketuri și piețe.
CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Procedura de vaccinare va fi mai simplă după ce autoritățile, cu suportul autorităților locale și a centrelor de sănătate publică, au deschis suplimentar 26 de puncte de vaccinare.
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a recomandat ca până la 1 decembrie curent Moldova să atingă un nivel de vaccinare împotriva coronavirusului de 95% pentru lucrătorii din zece categorii.
După cum a informat Ministerul Sănătății, punctele de vaccinare au fost deschise în 3 rețele de supermarketuri din țară, 2 mall-uri din capitală, precum și alte 16 puncte în incinta piețelor, fabrici, restaurante, instituții de învățământ și cultură.
Este precizat că vaccinarea va putea fi efectuată fără programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.
Joi, 28 octombrie, în Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică, până în data de 30 noiembrie.
Ministerul Sănătății a anunțat că săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 11 500 de cazuri de COVID-19, dintre care 79,5% în rândul persoanelor nevaccinate. Până în prezent în țara noastră s-au vaccinat cu o doză 25,8% din populație, cu schemă completă – 24,8 %, în total fiind administrate 1.486.930 de doze.
Fluxul de știri
0