Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care este diferența dintre anticorpii formați în urma COVID-19 și cei generați de vaccin

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conferențiarul universitar Angela Paraschiv, șefa Disciplinei Epidemiologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie, a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova care este diferența dintre anticorpii creați de COVID-19 și cei generați de vaccin.
CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Anticorpii obținuți prin vaccinarea împotriva COVID-19 sunt mult mai siguri și de lungă durată decât cei dobândiți după trecerea prin boală. Precizarea a fost făcută de șefa Disciplinei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu", Angela Paraschiv. Ea a specificat că prin vaccinare imunitatea este dezvoltată în mod artificial și fără a trece prin toate sechelele bolii. Subiectul a fost discutat în studioul Radio Sputnik Moldova.
Declarațiile au fost făcut în contextul în care situația epidemiologică din țară crește alarmat în ultimele săptămâni, iar rata de vaccinare este relativ mică spun autoritățile.

”S-a constatat că după boală persoanele care au avut o formă ușoară sau formele asimptomatice fie nu dezvoltă imunitate, fie nu au anticorpi, fie se dezvoltă pe o perioadă de scurtă durată. Este vorba de o lună, două luni. La persoanele care fac forme grave și medii imunitatea se formează mai puternică și poate dura până la șase luni și foarte rar până la opt luni”, precizează Angela Paraschiv.

Ministerul Sănătății a anunțat că săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 11 500 de cazuri de COVID-19, dintre care 79,5% în rândul persoanelor nevaccinate. Până în prezent în țara noastră s-au vaccinat cu o doză 25,8% din populație, cu schemă completă – 24,8 %, în total fiind administrate 1.486.930 de doze.
Букет невесты - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Ultima oră! Petrecerile au fost interzise de Comisia Sănătate Publică
Fluxul de știri
0