Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, falsă: Ce riscă cel care a sunat la Poliție

© Sputnik / Mihai CarausAlertă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani
Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Abonare
Alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani s-a dovedit a fi falsă. Poliția a pornit un proces penal. Ce riscă cel care a alertat oamenii legii.
CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. În urma verificărilor făcute de către specialiștii Bombteh s-a dovedit că alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani este falsă. Oamenii legii au precizat că pe acest caz a fost pornit un proces penal.
Astfel, cel care a pus pe jar oamenii legii riscă o amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore, sau până la doi ani de pușcărie.
Amintim că dimineața a început cu o alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău a precizat că apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la 08:02. Un bărbat a telefonat și a anunțat că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani este amplasat un obiect explozibil.
Specialiștii Bombteh au fost la fața locului pentru a verifica dacă alerta este adevărată sau falsă. Zona a fost încercuită, iar toate persoanele din clădire au fost evacuate. Oamenii legii încearcă se identifice persoana care a alertat Poliția.
Precizăm că fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei.
Geniștii în acțiune: Cum are loc dezamorsarea dispozitivelor explozibile - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Galerie foto
Geniștii în acțiune: Cum are loc dezamorsarea dispozitivelor explozibile
Fluxul de știri
0