Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în data de 30 noiembrie 2021, potrivit ultimei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Asta după ce anterior a fost instituit acest regim din data de 10 septembrie până în data de 31 octombrie.
„Se prelungește, până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică declarată prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 61 din 9 septembrie 2021, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național”, se menționează în hotărârea Comisiei.
De asemenea, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică i-a recomandat Ministerului Educației să prelungească vacanța de toamnă cu o săptămână.
„Se recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie”, se menționează în hotărâre.
De altfel, vacanța de toamnă a elevilor a început în acest an mai devreme. Anterior Ministerul Educației a anunțat că aceasta va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. În urma hotărârii Comisiei, aceasta ar putea fi prelungită până pe 7 noiembrie.
Букет невесты - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Societate
Ultima oră! Petrecerile au fost interzise de Comisia Sănătate Publică
Fluxul de știri
0