Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Am vorbit cu Kozak la telefon - despre ce au discutat cei doi oficiali

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu a susținut un briefing după ședința Consiliului Suprem de Securitate în care a anunțat că a avut o discuție telefonică cu șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse Dmitri Kozak.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Șeful statului Maia Sandu a declarat că a discutat la telefon cu șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse Dmitri Kozak.
„Personal am avut discuție telefonică cu domnul Kozak, pentru a facilita negocierile care au loc acum la Sankt Petersburg cu Gazprom”, a declarat Maia Sandu.
Președintele a menționat că negocierile cu Gazprom sunt în curs de desfășurare și că speră ca în urma acestora Moldova să obțină un preț avantajos la gaz.
„Faptul că prețurile la gaz au crescut de 5-6 ori nu este vina Republicii Moldova. De aceea negocierile durează o perioadă”, a spus Maia Sandu.
Maia Sandu a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate în contextul crizei gazelor, având în vedere că actualul contract cu Gazprom expiră în 31 octombrie, iar un alt contract pe termen lung nu a fost încă semnat.
Fluxul de știri
0