Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu face apel la solidaritate națională: „După o iarnă cu provocări va veni o primăvară”

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Maia Sandu a venit cu un apel către cetățeni după ședința de azi a Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Maia Sandu a făcut apel la solidaritate națională după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în care s-a discutat despre securitatea energetică a țării în contextul crizei gazelor naturale.
„Vin către dumneavoastră, dragi cetățeni, cu un apel la solidaritate națională. Să ne ținem uniți, să nu permitem divizarea țării când ne este cel mai greu. (...) Sunt sigură că după o iarnă plină de provocări va veni o primăvară a dezvoltării și vom continua calea de schimbare a țării noastre pentru a o face mai bună și mai prosperă”, a spus Maia Sandu.
Ea a îndemnat oamenii să nu cadă pradă neliniștii și și-a exprimat speranța că această criză a gazelor va fi depășită.
„Știu că multe familii se gândesc cu îngrijorare că vine iarna și se întreabă dacă nu cumva nu vor avea suficient agent termic sau se vor confrunta cu alte probleme legate de această criză. Pentru aceasta au fost mobilizate toate instituțiile statului, așa încât țara să fie asigurată cu necesarul de gaze naturale și nimeni să nu înghețe”, a precizat președintele.
Șeful statului a mai declarat că a discutat la telefon cu șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse Dmitri Kozak despre criza gazelor.
„Personal am avut discuție telefonică cu domnul Kozak, pentru a facilita negocierile care au loc acum la Sankt Petersburg cu Gazprom”, a declarat Maia Sandu.
Maia Sandu a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate în contextul crizei gazelor, având în vedere că actualul contract cu Gazprom expiră în 31 octombrie, iar un alt contract pe termen lung nu a fost încă semnat.
Fluxul de știri
0