Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce a cauzat criza energetică în Europa

© Pixabay / stevepbPoluare
Poluare - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Creșterea costurilor carburanților în Europa evidențiază riscurile serioase ale tranziției energetice impulsive și a atitudinii neglijente față de energia tradițională, potrivit lui Igor Sechin, șeful gigantului petrolier de stat rus Rosneft.
BRUXELLES, 28 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. „Criza gazelor din Europa a demonstrat importanța stocurilor de mărfuri”, a spus Igor Sechin, șeful gigantului petrolier de stat rus Rosneft, vorbind la cel de-al 14-lea Forum Economic Eurasiatic de la Verona, Italia, arată RT.
Potrivit șefului gigantului din domeniul petrolului și gazului din Rusia, actuala lipsă de contracte pe termen lung a dus la depozitarea subterană de gaze pe întreg continentul.
”În fața cererii în creștere, capacitățile limitate de generare alternativă nu sunt capabile să asigure aprovizionarea cu energie electrică stabilă, și nu numai iarna, ci și în perioadele mai confortabile de vară și toamnă, ceea ce duce la prețuri record la gaze”, a spus el.
Sechin a mai spus că situația actuală pune în pericol redresarea economică a întregii regiuni după aproape doi ani de pandemie de Covid-19.
Fluxul de știri
0