Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul de lege privind anularea secretului offshore, votat în lectura a doua

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Abonare
Proiectul de lege privind anularea secretului offshore și transparentizarea societăților comerciale de pe teritoriul Republicii Moldova a fost votat în a doua lectură.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat în a doua lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, care prevede anularea secretului offshore.
Principalele prevederi ale documentului se referă la obligativitatea Agenției Servicii Publice de a asigura vizualizarea publică a informației din Registrul de Stat cu privire la beneficiarii efectivi în resursele și platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

„Acum, fondatorii unui SRL înregistrat în Moldova sunt publici și identitatea lor poate fi văzută de toți, la câteva click-uri distanță. Cu o singură excepție, atunci când fondatorii sunt așa-zisele „companii offshore”. Această lacună va fi eliminată”, a comunicat deputatul PAS, Radu Marian.

Proiectul de lege a fost susținut cu votul a 74 de deputați.
În Republica Moldova sunt înregistrate peste 500 de companii vizate de proiectul de lege.
Fluxul de știri
0