Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medic român, despre cele 10 medicamente anti-COVID stabilite de Comisia Europeană

© Sputnik / Mihai Carausлекарства
лекарства - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Medicul Adrian Marinescu a făcut precizări privind cele 10 preparate medicale împotriva COVID-19 care au fost stabilite luni, 25 octombrie 2021, de către Comisia Europeană.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik, Georgiana Arseene. Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Spitalul ”Matei Balș” din București a comentat pe marginea subiectului portofoliul de tratament anti-COVID de 10 medicamente propus de Comisia Europeană.
Medicul român spune că o parte din medicamentele la care face referire Comisia Europeană se găsesc și în România, numai că nu în cantitatea necesară.
Marinescu afirmă că este vorba de acei anticorpi monoclonali antispike, de cocktailul folosit la tratarea președintelui american, de acolo a devenit cunoscut.
”L-am avut și noi în studiile clinice și efectele au fost mai mult decât bune. Într-adevăr, sunt de folosit acești anticorpi anti-spike în momentul de debut al bolii la persoana vulnerabilă ca să nu se ajungă la complicații și să poată fi monitorizată acasă”, a punctat medicul infecționist potrivit antena3.ro.
O a doua categorie, a explicat Adrian Marinescu sunt imunomodulatoarele. În fapt, ele reprezintă tot anticorpi monoclonali, dar nu de tip anti-spike.
Acest tip de tratament este foarte util la pacienții care au o formă severă dar nu au ajuns pe patul de Terapie Intensivă.
O a treia categorie o reprezintă antiviralele, medicamente pe care ar trebui să fie în farmacie și pe care să le poată lua pacientul când e acasă, evident, prescrise de medicul de familie.
Adrian Marinescu a subliniat necesitatea creșterii numărului de testări, subliniind că, în realitate, numărul persoanelor infectate este de cinci ori mai mare.
Fluxul de știri
0