Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia face apel la vecinii Afganistanului să nu permită ca NATO să intre pe teritoriul lor

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Lavrov le-a cerut vecinilor Afganistanului să nu permită prezența Statelor Unite și a NATO pe teritoriul lor.
Rusia face apel la vecinii Afganistanului să împiedice prezența militară a forțelor SUA și NATO pe teritoriul lor, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Facem apel la țările vecine ale Afganistanului să nu permită prezența militară pe teritoriul lor a forțelor SUA și NATO, care intenționează să se mute acolo după ce au părăsit țara afgană”, a spus ministrul rus într-un discurs la o întâlnire a țărilor vecine Afganistanului (Rusia, China, Iran, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan), care s-a desfășurat pe 27 octombrie la Teheran.
La începutul lunii august, talibanii și-au intensificat ofensiva împotriva forțelor guvernamentale afgane, au intrat în Kabul pe 15 august și au anunțat a doua zi, că războiul s-a încheiat.
În ultimele două săptămâni din august de pe aeroportul din Kabul, aflat sub protecția armatei americane, a avut loc o evacuare în masă a cetățenilor occidentali și a afganilor care au colaborat cu aceștia.
În noaptea de 31 august, armata americană a părăsit aeroportul din Kabul, punând capăt prezenței militare americane de aproape 20 de ani în Afganistan.
Дети играют возле своего дома в Кабуле - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Galerie foto
Afganistan: viața oamenilor simpli sub noul regim
La începutul lunii septembrie, a fost anunțată componența guvernului interimar al Afganistanului, condus de Mohammad Hasan Akhund, care a ocupat funcția de ministru de Externe în timpul primei guvernări talibane* și a fost sub sancțiuni ONU din 2001.
* Taliban - grupare teroristă interzisă în Rusia
Fluxul de știri
0