Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Chirtoacă renunță la șefia PL și la mandatul de consilier municipal

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2021
Abonare
Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă a anunțat că pleacă din politică – el spune că își va depune mandatul de consilier municipal și va renunța la calitatea de președinte al PL.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, și-a anunțat pe pagina de Facebook plecarea din funcția de președinte al formațiunii și renunțarea la mandatul de consilier municipal, în contextul dezamăgirilor pe care i le-a produs noua guvernare.
Într-o lungă scrisoare adresată ”partenerilor din Europa și SUA”, el face o înșiruire cronologică a tuturor activităților în care a fost implicat, demnităților pe care le-a deținut, și atitudinile pe care le-a luat față de ”ilegalitățile si derapajele care au avut loc in Republica Moldova”, amintind și de arestarea și suspendarea sa ”ilegală” din funcția de primar al Chișinăului în 2017.
El se declară consternat de faptul că noua guvernare îi promovează pe ”procurorii regimului Plahotniuc - D. Robu, V. Furtuna, V. Morari”, aceștia fiind cei care i-ar fi fabricat dosarele.
În opinia lui Chirtoacă, promovarea acelorași procurori ai statului capturat la vârful sistemului de justiție, pentru a doua oara in ultimii ani, este un act deliberat, este o ofensa si o insulta la adresa CoE, UE și a celor care s-au opus regimului Plahotniuc.
Cu asemenea personaje, este sigur Chirtoacă, lupta cu corupția va fi doar mimata, iar acest lucru va duce ”nu numai la discreditarea reformei în justiție, dar la o nouă discreditare a cursului european al RM”.
Pavel Filip - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Politică
Ultima oră: Pavel Filip se retrage din funcția de președinte al PD
În afara de dezamăgire si dezgust, nu există alte stări”, a scris politicianul, menționând că nu vede o altă soluție de a-și apăra ”cauza si onoarea” decât poate la CEDO.
”Prin urmare, in acest moment, nu vad alta cale decât ca, în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL si să-mi întrerup astfel activitatea politică, pentru a aștepta în tăcere si demnitate, deznodământul acestei situații penibile”, a scris el.
Totuși, Chirtoacă spune că rămâne în continuare membru al PL.
Amintim că fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, este acuzat în dosarul parcărilor cu plată, pentru abuz de putere, precum și cauzarea de prejudicii în proporții deosebit de mari.
Fluxul de știri
0