Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contrabandă cu vioara lui Stradivari? Instrument de 2 milioane de euro, confiscat de Vamă

Vioară - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
O vioară care se presupune că ar valora două milioane de euro și ar fi confecționată de celebrul lutier italian Antonio Stradivari a fost confiscată de vameși la Aeroportul Internațional Chișinău.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost oprită o femeie, care avea asupra sa o vioară, iar vameșii presupun că instrumentul ar valora 2 milioane de euro și ar fi creat de celebrul lutier italian Antonio Stradivari.
Vioara a fost trimisă la expertiză pentru confirmarea autenticității. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Serviciului Vamal Olesea Pușcașu.
Potrivit acesteia, femeia se îndrepta spre Rusia. Ea avea asupra sa acte care ar confirma că instrumentul ei este o vioară Stradivari și că valoarea acesteia este de două milioane de euro.
"A fost deschisă o anchetă. Vioara a fost trimisă la expertiză pentru a-i stabili autenticitatea și valoarea. Nu putem spune cu siguranță cât timp va dura evaluarea", a spus Pușcașu.
Ofițerul de presă a precizat că femeia a rămas în Moldova și este audiată.
Pușcasu nu a putut spune cu exactitate unde va fi efectuată expertiza viorii.
Antonio Stradivari (1644-1737) a fost un cunoscut lutier, creator italian de instrumente muzicale cu coarde. Potrivit experților, în lume există doar aproximativ 500 de viori Stradivari, acestea fiind păstrate în muzee și colecții private.
Fluxul de știri
0