Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

”O chestie foarte mișto”: Ce se va întâmpla în Comrat - capitala culturală a CSI în 2023

© Sputnik / OsmatescoZiua Vinului, Comrat 2019
Ziua Vinului, Comrat 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Noul statut va permite atragerea turiștilor în regiunea autonomă a Moldovei, consideră autoritățile locale.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik, Maxim Topal. Autoritățile din Găgăuzia au început pregătirile pentru anul 2023, când, pentru prima dată în istoria localității, capitala autonomiei, orașul Comrat, va deveni și capitala culturală a Comunității Statelor Independente. Un anunț în acest sens a fost făcut de către șeful Direcției Principale Relații Externe a UAT Găgăuzia, Vitalii Vlah, pentru Sputnik Moldova.
”Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Culturii al Republicii Moldova, pregătim acum un plan de activități pentru anul 2023, care se vor desfășura în capitala autonomiei noastre, orașul Comrat”, a spus Vitalii Vlah.
Documentul elaborat va fi propus spre examinare Comitetului executiv al țărilor CSI. Statutul de capitală culturală a CSI este o ”chestie foarte mișto” care va oferi ocazia „deschiderii Găgăuziei” pentru întreg spațiul post-sovietic.
”Vom fi vizitați de foarte mulți oaspeți în 2023. Acest lucru va dezvălui potențialul nostru cultural și turistic. Evenimentele vor fi mediatizate de partenerii noștri și, prin urmare, trebuie să folosim această resursă la 100% pentru a promova atât Republica Moldova și Găgăuzia, cât și orașul Comrat. Evenimente în masă vor avea loc împreună cu partenerii noștri din CSI”, a adăugat Vitalii Vlah.
El și-a exprimat speranța că pandemia de coronavirus se va retrage până în 2023 și grație acestui fapt ”Comratul va fi vizitat de un număr mare de oaspeți”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Societate
Drumul Comrat-Chișinău, blocat: Arde o autocisternă - VIDEO
Anul acesta, capitala Tadjikistanului, Dușanbe, poartă titlul onorific de capitală culturală a Comunității Statelor Independente. Iar în 2022, orașul kârgâz Karakol va deveni capitala culturală a CSI.
Fluxul de știri
0