Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei a condamnat actul de glorificare a criminalilor naziști la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2021
Abonare
Misiunea diplomatică rusă a comentat deschiderea la Chișinău a unui monument dedicat soldaților care au luptat de partea naziștilor.
CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a condamnat transformarea monumentului dedicat evenimentelor Primului Război Mondial de la Chișinău într-un „monument” al criminalilor naziști ai regimului Antonescu.
„Împărtășim reacția forțelor sănătoase ale societății moldovenești, care au condamnat acest caz flagrant de glorificare a călăilor lui Hitler într-o țară care a pierdut circa 200 de mii de oameni în războiul împotriva fascismului, inclusiv femei, bătrâni și copii”, menționează misiunea diplomatică într-o postare pe Facebook.
„Cei care încurajează păstrarea memoriei celor vinovați de moareta și torturarea populației pașnice și ostaticilor militari, ascunzându-se patetic în spatele „nobilei misiuni de eliberare a Basarabiei de bolșevism”, merită mustrare în contextul evaluării globale a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, realizate prin sentințele aspre ale Tribunalului de la Nürnberg”, a punctat ambasada.
Cu o zi înainte, la Chișinău a fost dezvelit monumentul soldaților armatei române, care au luptat de partea Germaniei naziste sub regimul dictatorului Antonescu, care a fost ulterior împușcat pentru crime de război comise în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Fluxul de știri
0