Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Unul din patru decese de la noi este din cauza alcoolului

© REUTERS / Regis DuvignauБокал с вином
Бокал с вином - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății a prezentat date alarmante privind consumul de alcool din țara noastră.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Republica Moldova se află în topul țărilor cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor în lume, iar unul din patru decese este asociat cu consumul de alcool. Asta chiar dacă în ultimii ani se atestă o diminuare a fenomenului, informează Observatorul Global al Sănătății al OMS.
Vinul rămâne cea mai consumată băutură alcoolică, inclusiv de femei, iar pe locul secund al preferințelor alcoolice este berea. Datele arată că în regiunile rurale, cel mai mult se consumă vinul, iar în mediul urban băuturile alcoolice tari.
„Berea, în majoritatea cazurilor, se consumă de tineri cu o vârstă de 15-19 ani”, arată datele Observatorului Global al Sănătății al OMS.
Datele au fost prezentate în cadrul unei reuniuni ai specialiștilor Agenției Naționale de Sănătate Publică cu președintele Asociației „Sindromul alcoolului fetal” din Franța, Denis Lamblin.
Consumul de alcool reprezintă una dintre cele mai importante probleme social-economice și de sănătate publică și concomitent, se numără printre primii cinci factori de risc pentru bolile netransmisibile. Riscul de a afecta sănătatea crește odată cu fiecare băutură alcoolică consumată, deoarece o „limită de siguranță ” în ceea ce privește consumul de alcool nu există.
Alcool - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Societate
Cât alcool consumă moldovenii: Date statistice îngrijorătoare
Fluxul de știri
0